De bästa dansfilmerna genom tiderna

I det här blogginlägget ska vi ta en titt på några av de bästa dansfilmerna genom tiderna. Från klassiska musikaler som Singin’ in the Rain till moderna dramer som Step Up, dessa filmer har något för alla.

dansfilmer

Singin’ in the Rain (1952)

Gene Kellys klassiska musikal är inte bara en av de bästa dansfilmerna genom tiderna, utan också en av de bästa filmerna som någonsin gjorts. Denna glada hyllning till Hollywood och dess guldålder är ett måste för alla med kärlek till filmer.

West Side Story (1961)

West Side Story är en annan klassisk musikal och berättar historien om två rivaliserande gäng i 1950-talets New York. Med några av de mest ikoniska danssekvenser som någonsin fångats på film är detta ett måste för fans av både dans och dramatik.

De röda skorna (1948)

Denna visuellt den fantastiska filmen berättar historien om en ung ballerina som fastnar mellan sin kärlek till dansen och sin kärlek till en man. Med några av de vackraste danssekvenser som någonsin har visats på film är The Red Shoes ett måste för alla som älskar dans.

Flashdance (1983)

Denna 80-talsklassiker följer historien om Alex, en ung kvinna som drömmer om att bli professionell dansare. Med sitt ikoniska soundtrack och sina elektrifierande danssekvenser är Flashdance ett måste för alla som gillar dansfilmer.

Step Up (2006)

Step Up-serien har varit en av de mest populära dansfilmsfilmerna någonsin. Med energirika danssekvenser och passionerad romantik så kommer dessa filmer garanterat att få dig att röra på fötterna.

Oavsett om du gillar klassiska musikaler eller moderna dramer finns det säkert en film på den här listan som passar dig. Så oavsett om du letar efter en ny film att se eller bara vill minnas några av dina favoritdansscener, se till att kolla in de bästa dansfilmerna genom tiderna.

Go to Top