Hur dansar man i Norge?

Nu kan du äntligen lära dig att dansa som norrmännen! Du kan sluta undra varför våra grannar alltid är snäppet gladare och har lätt för att roa sig – det handlar om hur de dansar.

Nu har hip hop-gruppen Panetoz dessutom gett ut en singel som heter Norge och videon är minst sagt underhållande. De är en grupp som alltid är på gott humör och de får dig lätt att le. De kommer från Stockholmstrakten och de fick sitt stora genombrott bland det svenska folket med sin glada låt Dansa Pausa. De har också slagit igenom stort i hela Skandinavien, speciellt i Norge och i Danmark. De har positiva toner, glada danssteg och låttexter som får dig att vilja börja dansa på direkten. De sjunger bland annat om hur man ska ha ett gung och egentligen dansa hur man vill och vara stolt över sin stil.

Låten Norge handlar om hur man dansar lite överallt, men i största del i Norge. Man får följa med på en resa där de åker i en häftig bil genom Asien och Europa för att slutligen landa i Norge. Man får träffa på personer från olika länder som dansar tillsammans med grabbarna i Panetoz. Man får även en skymt av den populära kycklingdansen, som alla kan mer eller mindre.

Även om du har din egna coola dansstil kan du med vår tutorial lära dig hur du kan dansa precis som Panetoz och de andra i musikvideon till låten Norge. Om du vill se videon och dansa till musiken är det bara du klickar dig in på den här länken på Youtube:

  • Steg 1

Du ska hela tiden tänka på att ha en gungande rörelse med öppna armar och på det toppa med en härlig attityd. Gunga höfterna fram och tillbaka åt vänster och höger samtidigt som du sträcker händerna upp mot taket.

  • Steg 2

Nu ska du stå brett isär med fötterna och låta det vänstra knät gunga inåt mot det högra samtidigt som dina armar går mot motsatt håll och axel.

  • Steg 3

Kom ihop med fötterna och böj på knäna så att du sjunker ner mot golvet eller marken. På samma gång ska händerna gå upp och ned med handflatorna mot varandra. Du ska gärna gå upp och ned minst tre gånger.

  • Steg 4

Här ska du börja snurra runt åt höger håll. Fötterna ska vara brett isär och du ska samtidigt gunga höfterna en aning och armarna ska vara upphöjda. När du kommit runt ska du göra två sjunkningar nedåt.

  • Steg 5

Du upprepar de tidigare stegen för att avsluta med att snurra mot höger håll igen. Det är några av grundstegen men man kan i videon se att det blandas olika dansar lite hur som helst och det är väl det som gör det hela så mycket roligare.

Tänk på att gunga och behåll den avslappnande stilen under hela dansen. Kom ihåg att vara glad och laidback för att dansa – precis som man är i Norge.

Go to Top