Hur man dansar Gangnam Style-dansen

Om du inte redan känner till fenomenet Gangnam Style så har du missat något. Genom en rappare från Sydkorea har en ny dansstil spridit sig världen runt. Värt att veta är att videon är den mest sedda på Youtube. Den har nästintill 2 miljarder visningar. Det är en humoristisk video där man får hänga med när Psy dansar och träffar på andra roliga typer.

Om du som många andra vill kunna Gangnam style dansen utantill är det busenkelt att lära sig genom vår tutorial:

  • Steg 1

Man börjar med att stå upprätt med knutna nävar och händerna rakt framför sig, med höger hand över vänster. Sedan kommer man igång med benen genom att ta ett steg utåt ett ben åt gången. Du ska börja med ett steg för höger ben, ett steg för vänster ben, två steg för höger, ett steg för vänster, ett för höger och två för vänster. Samtidigt som du rör handlederna upp och ned för den rätta rörelsen. Det handlar om åtta steg totalt. Nu ska du göra hoppliknande steg med ett ben åt taget mot vardera sida samtidigt som du rör händer upp och ned i samma takt.

  • Steg 2

Nästa steg är en cowboyliknande rörelse där man håller höger hand upp över huvudet och vänster hand framför sig, som om man skulle rida en häst som en riktig cowboy. Här är det samma steg som gäller men du ska alltså röra höger arm i cirklar ovanför huvudet samtidigt som du hoppar.

  • Steg 3

Efter en häftig galopp är det dags för nästa steg där du sjunker ner en aning och placerar dina ben brett isär. Där ska du gunga fram och tillbaka och samtidigt göra cowboyrörelserna. Här gäller det också sammanlagt åtta steg och du ska röra höger arm över huvudet.

  • Steg 4

Ditt högra ben ska nu sträckas ut mot sidan och du ska hoppa samtidigt som du droppar foten i golvet. Händerna ska du ha knutna på höfterna. Du gör det sex gånger och kommer tillbaka med benet i utgångsläget samtidigt som du placerar dina knutna nävar med höger hand över den vänstra.

  • Steg 5

Nu kommer vi till delen där det ser ut som du stretchar – men på ett häftigt Gangnam style sätt såklart! Du ska vara lutad med överkroppen mot ditt vänstra ben och hålla händerna ovanför knät, ditt högra ben ska då vändas inåt fyra gånger. Du ska börja med att sänka ned dig fyra gånger, utan att röra benen åt något håll. Därefter ska du satsa på ditt vänstra bens knä som ska vändas inåt mot det andra benet, fyra gånger.

  • Steg 6

Upp med händerna framför huvudet med armbågarna åt sidorna tre gånger. Sedan sträcker du upp högra handen bakom högra örat och pumpar tre gånger.

Nu är det bara att sätta ihop de olika stegen så har du en komplett Gangnam style dans! Detta är något att öva på inför nästa fest. Du kan kolla videon på Youtube om du klickar på den här länken:

Go to Top