Hur man dansar Ketchup-dancen

Lär dig att dansa som tjejerna i Las Ketchup, ett riktigt dragplåster då det stundar för fest. Det är en låt som kom ut 2002 och blev genast populär med sina svängiga toner och glada dans. Det var med andra ord en riktig sommarhit. Nu kan du också lära dig att dansa den genom vår tutorial som du enkelt kan följa här nedan. Oroa dig inte om du inte kan spanska!

  • Steg 1

Stå med fötterna isär och gunga höfterna lätt åt båda sidor. När sången kommer igång ska du i början stå på stället och gunga fram och tillbaka. Om du vill kan du vifta lätt med armarna och följa med i sången och om du vågar sjung med!

  • Steg 2

När du hör att refrängen kommer igång ska du sträcka fram händerna med fingerspetsarna utsträckta framåt. Du ska låta den högra handen vara överst och växla händerna så att de går över varandra i omgångar. Växla hand och låt händerna gå över varandra två gånger för att sedan byta hand. Gör den här handrörelsen sammanlagt sex gånger.

  • Steg 3

Nu ska du låta dina armar gå upp och bak mot ryggen, över axlarna. Du ska här knyta nävarna och peka med tummarna mot ryggen. Upprepa den här rörelsen fyra gånger i takt med musiken.

  • Steg 4

Nu ska du låta händerna bli lite lösa för att sedan snurra dem uppåt mot taket tills du sträckt ut armarna så högt du kan. Låt dem gå till nästa steg.

  • Steg 5

I detta steg ska dina knän böjas och bli lite mjuka. Börja att arbeta med dem och låt dem mötas och gå isär. Upprepa det sedan ett antal gånger i en liknande takt med musiken. Samtidigt ska du placera dina händer mot huvudet, den högra handen på pannan och den vänstra handen på bakhuvudet med handflatorna. Låt dem vara på den platsen några takter för att sedan långsamt ta ner händerna och placera dem löst vid sidan om höfterna.

  • Steg 6

Armarna ska nu gunga fram och tillbaka medan fokus ligger på höfterna och benen. Tänk lite salsa när du rör dig och lyssna på musiken så kommer du känna vilken takt du ska röra dig i.

  • Steg 7

Nu är det bara att gå till steg 1 igen och upprepa allt om och om igen. Tänk på att vicka på höfterna, ha ett härligt gung och pröva på att sjunga med. För att se dansen i sin helhet och för att höra sången så att du kan sjunga med kan du kolla in den här videon på Youtube:

Där får du se hur den riktiga dansen går till. Videon har också en text att sjunga med till.

För att göra det hela ännu bättre kan du bjuda in några vänner att dansa med dig. Ni kan samtidigt se er i en spegel för att kunna göra hela dansen felfri. Det viktigaste av allt är dock att ha kul och då är det bara en sommarfest som fattas.

Go to Top