Hur man dansar som Michael Jackson

Vill du bli som popens kung nummer ett och kunna stajla på nästa party så har du kommit till rätt tutorial. Du som är intresserad av att bli nästa Michael Jackson ska fortsätta läsa. Här kan du följa några enkla steg som leder dig till en riktig partydrottning eller -kung på kort stund.

Moon walk:

Det kända danssteget som gjorde Michael till ett fenomen. Hur många är det inte som prövat detta svåra steg och undrat hur MJ kunde få det att se så enkelt ut? För att få svar på den frågan kan du sätta igång med de här enkla stegen.

  • Steg 1

Du ska börja med att stå upprätt med fötterna ihop. Böj höger knä och låt tåspetsarna på höger fot peka mot golvet.

  • Steg 2

Glid sedan vänster ben bakåt. När du glider foten ska du samtidigt göra den viktigaste rörelsen som gör hela dansen till vad den är – du ska snabbt sätta ner hela höger foten i golvet och du ska då låta vänster foten stå upp istället, med tåspetsarna mot golvet. Den här rörelsen ska göras snabbt med ett klick.

  • Steg 3

Det föregångna steget är egentligen vad det går ut på. Du ska nu byta ben och börja med vänster fot pekandes mot golvet för att sedan glida med höger fot bakåt.

Öva på steget flera gånger. För att underlätta kan du samtidigt se dig i en spegel och du kan kolla in den här videon på Youtube:

Leg shuffle:

En annan kändis bland MJ’s steg är den så kallade Leg Shuffle där benen står i fokus. Du rör dig baklänges och gör det hela med en riktigt cool stil.

  • Steg 1

Stå upprätt med fötterna en aning isär. Nu ska du jobba med främre delen av fötterna och det är viktigt att hälarna inte rör vid golvet någonting.

  • Steg 2

Börja med att snurra lätt på höger fot åt båda håll och rör dig bakåt för att sätta i vänster fot, utan att sätta i hälarna!

  • Steg 3

Rör på vänster fot åt vardera hålla för att byta till höger, och sedan vänster fot igen. Gör så och gå samtidigt bakåt.

  • Steg 4

Armarna kan du gärna röra som du vill. Och när du gått bakåt cirka åtta steg kan du snurra runt på ena foten åt ett håll för att stanna upp och avsluta med en typisk Michael Jackson- pose. Öva sedan flera gånger och se gärna på den här videon för inspiration:

Idag kan du enkelt bli en riktig fena på att dansa som Mr Jackson. Allt du behöver göra är att läsa igenom de enkla stegen ovan. Kom igång redan idag!

Michael Jackson må ha blivit känd för sin sång och dans, men idag hittar vi honom överallt. Han pryder allt från inredningsprylar till klädesplagg och han har dessutom inspirerat en hel del speltillverkare. Några av de häftigaste spelen är spelautomater med Michael Jackson-tema som man numera finner på flertalet casinon i Las Vegas.

Go to Top